Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov, despre lipsa de logică în declarațiile lui Biden privind criza din Ucraina

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În cadrul emisiunii „Balișaia igra”, Ministrul rus de externe Serghei Lavrov, a vorbit despre lipsa de logică în declarațiile președintelui american Joe Biden cu privire la criza din Ucraina.
CHIȘINĂU, 29 dec – Sputnik, Ion Pelin. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov, într-un interviu acordat în cadrul emisiunii „Balișaia igra” - (Marele joc) de la Primul Canal, a vorbit despre lipsa de logică în declarațiile președintelui american Joe Biden cu privire la criza din Ucraina.
Lavrov a menționat că președintele american spune că SUA nu vor să lupte împotriva Rusiei pentru a evita al treilea război mondial.
Potrivit acestuia, în același timp, Biden spune: „pentru a evita al treilea război mondial, este necesar ca Ucraina să câștige”.
„Nu înțeleg cu adevărat logica”, a spus ministrul.
Ministrul a mai spus că pe teritoriul Ucrainei se află zeci, și posibil sute de militari americani, iar la Kiev se află și un birou important al atașatului militar american.
Rusia desfășoară o operațiune militară specială în Ucraina din 24 februarie. Vladimir Putin a numit sarcina sa „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Potrivit președintelui, scopul final al operațiunii este eliberarea Donbassului și crearea condițiilor care să garanteze securitatea Rusiei. Pentru aceasta, după cum a declarat șeful statului, se preconizează demilitarizarea și denazificarea Ucrainei, aducerea în fața justiției a tuturor criminalilor de război responsabili pentru „crime sângeroase împotriva civililor” în RPD și RPL.
SUA şi aliaţii săi din NATO continuă să livreze arme regimului de la Kiev. Moscova a subliniat în repetate rânduri că furnizarea de echipamente militare occidentale nu face decât să prelungească conflictul, iar transportul cu arme străine devine o țintă legitimă pentru armata rusă.
Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2022
Internațional
Zelenski încalcă toate normele UE: acum își subordonează Curtea Constituțională
Fluxul de știri
0