Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ucraina scumpește benzina

© Sputnik / StringerNAFTOGAZ
NAFTOGAZ - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ucraina vrea să scumpească petrolul rusesc. La propriu. O decizie a autorităților ucrainene va scumpi benzina la pompă în Uniunea Europeană.
De la 1 ianuarie 2023, Ucraina majorează cu 18,3% tarifele pentru transportul petrolului prin conducta magistrală „Drujba” de pe teritoriul său, rezultă din informaţiile publicate pe site-ul companiei ruse „Transneft”.
De la 1 ianuarie 2023, tariful pentru tranzitul petrolului prin tronsonul ucrainean al conductei în direcția Slovacia și Ungaria va fi majorat între 2,1 euro şi 13,6 euro per tonă.
Astfel, tariful pentru tranzitul petrolului prin teritoriul Ucrainei va crește cu 18,3%. Mai trebuie menționat faptul că în luna noiembrie, agenţia Bloomberg, citând o scrisoare de la „UkrTransNafta”, a anunţat că compania ucraineană intenţionează să majoreze tariful pentru transportul petrolului prin tronsonul conductei petroliere „Drujba” de la 1 ianuarie 2023.
Motivul pentru astfel de acțiuni îl constituie creșterea costurilor din cauza deteriorarii infrastructurii energetice. Purtătorul de cuvânt al „Transneft”, Igor Demin, a declarat, ulterior că compania rusă a primit o scrisoare de la „UkrTransNafta” despre majorarea tarifelor în 2023 și a pregătit un apel către structurile guvernamentale.
Reparația liniilor de curent electric, arhiva foto - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2022
Societate
Pene de curent de mare amploare în UE
Fluxul de știri
0