Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pene de curent de mare amploare în UE

© Sputnik / Сергей Аверин / Accesați arhiva multimediaReparația liniilor de curent electric, arhiva foto
Reparația liniilor de curent electric, arhiva foto - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2022
Abonare
Austria și UE trebuie să se pregătească pentru pene de curent de mare amploare, susține ministrul austriac al Apărării Klaudia Tanner.
CHIȘINĂU, 27 dec – Sputnik. Pene de curent generalizate, acesta este scenariul sumbru la care se așteaptă Austria și UE, potrivit declaraţiilor ministrului austriac al Apărării Klaudia Tanner dintr-un interviu pentru publicația „Welt”.
Klaudia Tanner care face parte din Partidul Popular (OVP) - partid condus de cancelarul austriac Karl Nehammer - se așteaptă la întreruperi de energie electrică pe scară largă în Uniunea Europeană în următoarea perioadă.
Potrivit oficialului de la Viena, probabilitatea unei pene de curent în anumite părți ale UE în viitorul apropiat este foarte mare, spune ea, iar „întrebarea nu este dacă va veni, ci când va veni”.
Tanner a subliniat că „până cel târziu în a patra zi de pană de curent, o treime din populație nu ar mai putea să aibă grijă de ea însăși”. Prin urmare, armata vrea să înființeze până în 2025 un total de 100 de barăci autosuficiente, care să se poată întreține singure timp de două săptămâni. În plus, ar trebui să existe așa-numitele insule de securitate, care „în caz de urgență pot fi puncte de contact pentru ajutoarele civile și pentru ofițerii de aplicare a legii”.
Ea a făcut apel la comunitatea internațională să se concentreze mai mult pe negocieri pentru a rezolva războiul.
Terasă, zăpadă, viscol, iarna, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2022
Internațional
Vreme ucigașă în SUA și Canada
Fluxul de știri
0