Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Energocom va cumpăra energie electrică din România: Care este prețul

© Sputnik / Osmatescoimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Moldova va cumpăra o parte din necesarul de energie electrică din România în ianuarie.
CHIȘINĂU, 28 dec – Sputnik. Energocom a semnat un contract de vânzare de energie electrică pentru ianuarie 2023 cu Romanian Nuclearelectrica SA. Anunțul a fost făcut de furnizorului de energie din Moldova.
"SA Energocom a semnat un nou contract de vânzare-cumpărare a energiei electrice pentru luna ianuarie 2023 cu SN Nuclearelectrica SA din România ce prevede achiziția a 10 MWh bandă pe timp de noapte și 30 MWh bandă pe timp de zi. Prețul energiei, conform acestui contract, este de 450 RON/MWh", a scris Energocom.
Potrivit furnizorului de energie, se prognozează ca din totalul necesarului de consum al energiei electrice pentru malul drept al Nistrului, în luna ianuarie, circa 60% va fi asigurat de MGRES, cca 30% va constitui energia electrică produsă de CET-uri şi din surse regenerabile.
Alte aproximativ 10% din necesar vor fi procurate de la furnizori din România, inclusiv pentru a acoperi deficitul de energie în orele de vârf.
Conform Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale, SA Energocom este împuternicită să procure energie electrică pentru perioada ianuarie-martie 2023.
NAFTOGAZ - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2022
Internațional
Ucraina scumpește benzina
Fluxul de știri
0