Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Forțele de securitate din Kosovo sunt gata să se arunce în lupte în nordul provinciei

© AFP 2024 / Armend NimaniDrum blocat de un camion în provincia Kosovo
Drum blocat de un camion în provincia Kosovo - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2022
Abonare
Președintele sârb Aleksandar Vucic a confirmat această informație.
CHIȘINĂU, 27 dec - Sputnik. 1500 de luptători ai „forțelor de securitate din Kosovo” (de facto o adevărată armată) sunt în alertă totală și pot invada în orice moment nordul provinciei, susține ziarul apropiat de guvernul sârb, Večernje Novosti.
Președintele sârb Aleksandar Vucic a confirmat această informație.
„Vreau să vă informez că ne aflăm într-o situație dificilă, dar vom face tot ce ne stă în putere și ne vom strădui prin orice mijloace să menținem pacea și stabilitatea, și nu numai, dar știm și să ne protejăm poporul în nordul Kosovo și Metohija. În conformitate cu acest fapt, după înarmarea albanezilor și după creșterea nivelului lor de pregătire pentru luptă, voi lua toate măsurile pentru a ne proteja poporul și a salva Serbia”, a declarat liderul sârb.
Tunuri de artilerie autopropulsate calibrul 155 mm ale armatei sârbe, în apropierea frontierei administrative cu provincia Kosovo, sudul Serbiei. - Sputnik Moldova, 1920, 27.12.2022
Galerie foto
Armata Serbiei este gata de luptă
Fluxul de știri
0