Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Rusia nu are de ales decât să-și apere interesele și cetăţenii

© POOL / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 26.12.2022
Abonare
Acțiunile Rusiei cu privire la conflictul din Ucraina au ca scop apărarea intereselor țării și a oamenilor acesteia, a declarat președintele Vladimir Putin.
CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. „Sunt convins că mergem în direcția corectă. Ne protejăm interesele naționale, interesele cetățenilor noștri, oamenii noștri. Pur și simplu nu avem altă opțiune decât să ne protejăm cetățenii”, a declarat Putin duminică pentru canalul Rossyia 1.
Preşedintele rus a amintit că din 2014 Moscova a căutat o soluție diplomatică pentru criza din Ucraina. Însă Kievul, influenţat de Occident, nu a arătat nicio dorință de a negocia.
„Politica adversarilor noștri geopolitici este la baza tuturor acestor lucruri, urmărind să distrugă Rusia - Rusia istorică. "Dezbină şi stăpâneşte" - au încercat întotdeauna să facă asta și încearcă şi acum”, a spus preşedintele, citat de RT.
Între timp, Moscova are o altă prioritate, întrucât obiectivul ei este „unirea poporului rus”, a subliniat Putin. Rusia rămâne dornică să discute „soluții acceptabile” cu toate părțile implicate în conflictul din Ucraina, a mai spus președintele. „Nu noi suntem cei care respingem negocierile, ci ei”, a adăugat el.
Putin a fost întrebat cu privire la livrarea planificată de către Washington în Ucraina a unei baterii de apărare antiaeriană Patriot. „Desigur, le vom distruge, 100%”, a răspuns el. Guvernul SUA s-a angajat să furnizeze Ucrainei o baterie a sistemului anti-rachetă avansat cu rază lungă de acţiune MIM-104 Patriot, care, pentru a funcţiona, necesită zeci de persoane instruite. Cursul durează de obicei luni de zile.
Moscova avertizează de mult timp că livrările de arme occidentale către Kiev nu fac decât să prelungească conflictul și cresc riscul unei confruntări directe între Rusia și blocul NATO condus de SUA.
Putin și Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 25.12.2022
Rusia
Moscova prezintă planurile pentru o forță militară comună cu aliatul său cheie
Fluxul de știri
0