Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

La Comrat va fi făcută publică o „Declarație specială”

© Sputnik / Mihai CarausSediul Adunării Populare a Gagauziei
Sediul Adunării Populare a Gagauziei - Sputnik Moldova, 1920, 26.12.2022
Abonare
Luni la Comrat urmează să fie făcută publică o declarație specială în legătură cu unele presiuni pe care le suportă autonomia găgăuză.
CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. Luni deputatul Adunării Populare din autonomia găgăuză a Republicii Moldova, Victor Petrov, va face publică o declarație în legătură cu ceea ce de la Comrat este văzut ca fiind o presiune fără precedent din partea unor forțe politice de la Chișinău care contestă drepturile și statutul autonomiei și locuitorilor acesteia.
În opinia autorilor declarației, actuala conducere a Moldovei ar urmări lichidarea autonomiei găgăuze.
Amintim că în ultimele săptămâni deputatul PAS, Oazu Nantoi, s-a dat în spectacol cu o serie de declarații scandaloase și periculoase pentru stabilitatea țării. Acesta a sfidat atât autonomia găgăuză, cât și politica oficială a Republicii Moldova îndreptată spre soluționarea pașnică a conflictului transnistrean.
Mai târziu PAS s-a văzut nevoit să se disocieze de declarațiile lui Nantoi.
Deocamdată nu se cunoaște dacă Serviciul de Informații și Securitate se ocupă de acest deputat, care, profitând de poziția sa politică, creează situații periculoase pentru securitatea țării. În schimb SIS și alte instituții s-au grăbit să închidă șase posturi de televiziune pentru careva considerente pe care puterea politică nu le-a putut explica în termeni clari.
Oazu Nantoi - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2022
Politică
Oazu Nantoi se teme că eurooptimiștii moldoveni ar putea deveni „euroidioți”
Fluxul de știri
0