Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Oazu Nantoi se teme că eurooptimiștii moldoveni ar putea deveni „euroidioți”

© Sputnik / Miroslav RotariOazu Nantoi
Oazu Nantoi - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2022
Abonare
Oazu Nantoi se teme că eurooptimiștii moldoveni ar putea deveni „euroidioți” și mai crede că existența conflictului transnistrean nerezolvat reduce la zero șansele de aderare la UE.
CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik. Deputatul PAS Oazu Nantoi a făcut o declarație de natură să-i inducă o depresie adâncă aproape oricărui euroentuziast naiv. Într-o discuție la un post de televiziune privat, moderată de jurnalista Valentina Ursu, Nantoi a pus la mare îndoială șansele Republicii Moldova de a se vedea membru al Uniunii Europene atât timp cât nu este soluționat conflictul transnistrean.

„La 23 iunie noi ne-am ales cu statut de țară candidat și acum întrebarea care e mine mă preocupă încă din 2010, când noi eram eurooptimiști: dar fără acest conflict soluționat și cu prezența acelor trupe hibrid pe malul stâng noi vom fi acceptați în Uniunea Europeană?”, s-a întrebat Nantoi.

Deputatul crede că în situația aceasta răspunsul UE pentru Moldova va fi „nu”.
„Eu cel puțin pe care i-am întrebat (au zis că, nota redacției), nu... Și noi iarăși încercăm să devenim eurooptimiști. Important e să nu pățim ca în 2010, când am devenit euroidioți, cu Plahotniuc și cu miliardul furat”, a mai spus deputatul Nantoi.
Муниципальный совет, Оазу Нантой  - Sputnik Moldova, 1920, 26.07.2021
Accidente
Deputatul PAS Oazu Nantoi a suferit un accident: A fost preluat de un echipaj SMURD
Fluxul de știri
0