Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Chicu despre PAS: își bate joc de cetățeni și de Constituție

© Sputnik / Mihai CarausIon Chicu
Ion Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 26.12.2022
Abonare
Deocamdată reprezentanții guvernării nu au comentat această declarație.
CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. Ex-premierul Ion Chicu, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, acuză actuala guvernare că manifestă lipsă de respect față de popor și că își bate joc de Constituție și de normele democratice.
„Instaurarea dictaturii și statului polițienesc denotă slăbiciune și lipsă elementară de respect față de poporul care te-a ales cu doi ani în urmă, dar și o batjocură față de Constituție și normele democratice”, a declarat Ion Chicu.
El este de părere că „Maia Sandu încearcă să compenseze eșecurile lamentabile în guvernarea acestei țări prin limitarea drepturilor omului, pe de o parte, și atribuirea unor competențe excesive și disproporționate organelor de forță, pe de altă parte”.
Deocamdată reprezentanții guvernării nu au comentat această declarație.
PAS este criticat dur pentru cenzură și pentru persecuția instituțiilor de presă care reflectă adevăruri incomode guvernării actuale. Măsurile luate de PAS contra presei sunt fără precedent în istoria Republicii Moldova.
Drapelul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 26.12.2022
Politică
Expert: Chișinăul s-a angajat într-o confruntare periculoasă cu Tiraspolul
Fluxul de știri
0