Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În curând Occidentul o să piardă pârghiile de dirijare a economiei, a declarat Lavrov

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 26.12.2022
Abonare
Șeful diplomației ruse Lavrov: peste puțin timp Occidentul o să piardă posibilitățile a de dirija economia globală.
CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a declarat luni la o întrevedere cu șefii instituțiilor de presă ruse că statele occidentală o să piardă în curând posibilitățile de a dirija economia mondială.
Potrivit lui Lavrov, lumea s-a împotmolit prea mult în schemele și mecanismele economice ale Occidentului. Până adineaori ele încă păreau a fi de perspectivă. Însă azi tot mai multe țări conștientizează riscurile și pericolele pe care le comportă acest sistem.
Lavrov a dat asigurări că „în curând o să fim martorii reducerii posibilităților Occidentului, o reducere foarte serioasă a posibilităților de a dirija în economia mondială așa cum își dorește.
Ministrul rus a mai subliniat că indiferent dacă își dorește sau nu, Occidentul o să fie nevoit în noile circumstanțe să se înțeleagă cu țările lumii.
Rusia, potrivit lui Lavrov, nu are de gând să implore Occidentul, iar acesta din urmă a rupt practic toate relațiile cu Moscova.
„Noi avem cu cine dezvolta relații bilaterale în economie, în sferele socială, culturală, sportivă. Ne vom orienta spre cei care nu ne-au tras pe sfoară niciodată. Cu cei cu care uneori am atins anevoie un compromis, însă atunci când acesta a fost atins, nimeni nu a fraierit pe nimeni niciodată”, a ținut să menționeze Lavrov.
El a precizat că „în cazul Occidentului totul este invers”.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 26.12.2022
Rusia
Putin: Rusia nu are de ales decât să-și apere interesele și cetăţenii
Fluxul de știri
0