Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pompierii îndeamnă cetățenii să respecte regulile de siguranță, de sărbătorilor de iarnă

© Sputnik / Anatolii KiriakCaravana de Crăciun
Caravana de Crăciun - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2022
Abonare
IGSU a îndemnat cetățenii să respecte regulile de siguranță în perioada sărbătorilor de iarnă.
CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a îndemnat cetățenii să respecte regulile de siguranță în perioada sărbătorilor de iarnă.
Astfel, persoanele sunt îndemnate să respecte regulile de instalare a pomului de Crăciun. Acesta trebuie să fie montat pe un suport stabil și sigur. Bradul nu trebuie să atingă podul și peretele, caloriferele și instalațiile electrice, precum și cele de încălzit.
Totodată, este strict interzisă aprinderea lumânărilor pe pomul de Crăciun, utilizarea instalațiilor și decorațiunilor defecte. La fel, specialiștii recomandă ca luminițele și ghirlandele să fie deconectate pe timp de noapte.
De asemenea, pentru evitarea producerii incendiilor, dar și intoxicațiilor cu monoxid de carbon, cetățenii sunt îndemnați să respecte normele de exploatare a sobelor și instalațiilor de încălzit locuințele.
Astfel, pompierii recomandă ca înaintea utilizării, sursele să fie supuse unei verificări minuțioase, iar în caz de depistare a unor defecțiuni, acestea să fie imediat înlăturate. Totodată, salvatorii îndeamnă populația să nu aprindă focul în sobe utilizând lichide inflamabile, cum ar fi benzina, gaz lampant și alte substanțe periculoase.
Oamenii sunt rugați să nu suprasolicite sobele de încălzit, să nu amplaseze bunuri în apropierea acestora, să nu acopere canalele de ventilare, iar pe timpul nopții să stingă focul din sobe.
La fel, o atenție sporită trebuie acordată minorilor, în special în perioada vacanței de iarnă. Astfel, maturii sunt îndemnați să monitorizeze strict copiii și să nu le permită aflarea acestora în preajma râurilor și bazinelor acvatice.
În perioada sărbătorilor de iarnă salvatorii și pompierii vor fi la datorie. În situații de risc cetățenii sunt îndemnați să apeleze la Serviciul 112.
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2022
Societate
Cum se va circula în perioada sărbătorilor de iarnă? Anunțul făcut de Poliția de Frontieră
Fluxul de știri
0