Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum se va circula în perioada sărbătorilor de iarnă? Anunțul făcut de Poliția de Frontieră

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2022
Abonare
Poliția de Frontieră a dispus mai multe acțiuni pentru a fluidiza traficul în perioada sărbătorilor de iarnă.
CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Poliția de Frontieră a dispus desfășurarea mai multor acțiuni pentru a fluidiza traficul la frontiera de stat în perioada sărbătorilor de iarnă.
Potrivit Poliției de Frontieră, în această perioadă se majorează numărul de traversări a frontierei, în special la granița cu România. Astfel, a fost mărit numărul personalului din prima linie și a echipamentelor speciale de control al documentelor de călătorie.
Pentru micșorarea timpului de așteptare, este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, sunt deschise spre circulație artere suplimentare de control și aplicată, la necesitate, procedura „Revers”.
De asemenea, este aplicată interoperabilitatea bazelor de date pentru a facilita lucrul polițiștilor de frontieră și a asigura rapiditate în procesarea datelor din actele de călătorie. Totodată, a fost schimbată rețeaua de telecomunicații în PTF Leușeni, inclusiv actualizat sistemul informațional.
La fel, au fost formate echipe comune și sincronizate acțiunile cu Serviciul Vamal, dar și menținute contacte directe cu omologii din România și Ucraina. Acțiunile sunt coordonate cu subdiviziunile MAI pentru a dirija traficul pe traseele naționale din proximitatea punctelor de trecere.
Autoritatea a îndemnat cetățenii la necesitate să apeleze: 022 259 717 - Linia Verde a Poliției de Frontieră, care funcționează non-stop sau să urmărească situația în timp real accesând https://border.gov.md/camere-web.
La frontiera Republicii Moldova sunt deschise spre circulație șapte puncte de trecere cu România și 33 cu Ucraina.
Cum decorezi masa de Crăciun pentru o cină ca în povești - Sputnik Moldova, 1920, 24.12.2022
Societate
Cum decorezi masa de Crăciun: Sfaturi utile pentru a pregăti o cină festivă
Fluxul de știri
0