Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Starea de urgență în Transnistria va fi prelungită până la sfârșitul lunii ianuarie

© Photo : Юлия СорокопудTiraspol
Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2022
Abonare
Consiliul Suprem al regiunii transnistrene a decis prelungirea stării de urgență în sectorul energetic.
CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik. Starea de urgență în economie va fi menținută în regiunea transnistreană până în data de 30 ianuarie 2023. Decizia a fost luată de Consiliul Suprem al regiunii.
Decizia a fost luată în unanimitate și s-a datorat unei reduceri a aprovizionării cu gaze naturale „și, ca urmare, insuficienței gazelor naturale pentru a asigura consumatorilor industriali, organizațiilor de furnizare a căldurii, consumatorilor de energie electrică și imposibilității îndeplinirea integrală a obligațiilor de a produce energie electrică pentru export.”
În plus, autoritățile din regiune notează că s-a decis prelungirea stării de urgență în economie din cauza necesității măsurilor anticriză.
Amintim că starea de urgență a fost introdusă în Transnistria pe 21 octombrie. Aceasta prevede că resursele energetice, care au devenit deficitare, vor fi furnizate prioritar către obiectivele cu menire socială și către populația malului stâng al Nistrului.
În ceea ce privește industrie, au fost introduse restricții în ceea ce privește volumul de utilizare a gazelor naturale de către întreprinderile mari și întreprinderile mai mici.
Aceste măsuri vor reduce consumul de gaze cu 22 de milioane de metri cubi în luna aceasta. În scopul economisirii gazelor au fost reduse și volumele livrate către Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan, anunță autoritățile de pe malul stâng al Nistrului.
Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2022
Economie
În Transnistria starea de urgență în economie va fi prelungită cu o lună
Fluxul de știri
0