Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

În Transnistria starea de urgență în economie va fi prelungită cu o lună

© Sputnik / Sorokopud JuliaTiraspol
Tiraspol - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2022
Abonare
Starea de urgență în economie va fi menținută în regiunea transnistreană până în data de la 1 decembrie.
CHIȘINĂU, 1 nov - Sputnik. Starea de urgență va fi prelungită în Transnistria. Decretul ce stabilește acest lucru a fost semnat de șeful regiunii Vadim Krasnoselski.
Decretul a fost aprobat la a 2-a ședință extraordinară a sesiunii a IV-a a Consiliului Suprem al Transnistriei. Astfel, starea de urgență în economia din regiune se prelungește până la 1 decembrie 2022.
Potrivit decretului, starea de urgență a fost introdusă în legătură cu „apariția unei crize economice severe cauzată de reducerea volumului de aprovizionare cu gaze naturale” în Transnistria. Aceasta, la rândul său, a dus la imposibilitatea „îndeplinirii integrale a obligațiilor de a genera energie electrică pentru export”.
Amintim că starea de urgență a fost introdusă în Transnistria pe 21 octombrie. Aceasta prevede că resursele energetice, care au devenit deficitare, vor fi furnizate prioritar către obiectivele cu menire socială și către populația malului stâng al Nistrului.
În ceea ce privește industrie, au fost introduse restricții în ceea ce privește volumul de utilizare a gazelor naturale de către întreprinderile mari și întreprinderile mai mici.
Aceste măsuri vor reduce consumul de gaze cu 22 de milioane de metri cubi în luna aceasta. În scopul economisirii gazelor au fost reduse și volumele livrate către Centrala Termoelectrică de la Cuciurgan, anunță autoritățile de pe malul stâng al Nistrului.
Aragaz - Sputnik Moldova, 1920, 31.10.2022
Economie
Scade prețul gazelor naturale, nu și în facturi
Fluxul de știri
0