Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Sociolog: Germania este pe cale să devină „un stat de cerșetori”

© AFP 2023 / TOBIAS SCHWARZBundestag
Bundestag - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Sociologul german Ulrich Schneider a declarat într- un interviu pentru revista Focus că Germania este pe cale să devină „un stat de cerșetori”
CHIȘINĂU, 21 decSputnik, Marius Holdean. Sociologul german Ulrich Schneider a atras atenţia într-un interviu că creșterea rapidă a prețurilor la energie și creșterea costului vieții amenință cu un „colaps” al societății, care ar putea avea consecințe dramatice pentru Germania.
„Creșterea bruscă a costului vieții a dus la creșterea sărăciei în Germania. Oamenii care sunt cumva săraci au devenit și mai săraci, puterea lor de cumpărare a scăzut și mai mult, nu mai știu cum pot trăi financiar o lună”, a avertizat sociologul.
El a subliniat că și membrii clasei de mijloc încep să se confrunte cu dificultăți.
„Nu există rezerve. O mașină de spălat defectă sau un vehicul care trebuie reparat se poate transforma rapid într-un dezastru”, a explicat Schneider.
Pentru cei care încă „plutesc”, spune el, anxietatea față de criză se transformă încet în „frică adevărată”, în timp ce pentru mulți oameni săraci, frica se transformă în „pură disperare”.
Euros - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2022
Internațional
Riscul declanşării recesiunii globale, tot mai ridicat
Fluxul de știri
0