Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministru rus: Este „imposibil” ca sportul mondial să se dezvolte fără Rusia

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2022
Abonare
Sportul mondial nu poate spera să se dezvolte fără participarea sportivilor ruși, a spus ministrul rus al Sportului, Oleg Matitsin.
CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik, Doina Crainic. Ministrul rus al Sportului, Oleg Matitsin, a adăugat că trebuie menținute legăturile între țara sa și federațiile internaționale, în ciuda interdicțiilor actuale impuse Rusiei.
„Rusia este o parte importantă a sportului internațional. Fiecare comitet (în Rusia) face tot posibilul pentru a menține dialogul cu comunitatea internațională”, a declarat Matitsin la o adunare a oficialilor olimpici ruși la Moscova, potrivit RT.
„Comunitatea internațională înțelege că, fără Rusia, dezvoltarea sportului internațional este imposibilă. Acestui aspect trebuie să i se acorde o atenție maximă, deoarece mai este puţin până în 2024”, a adăugat ministrul, cu referire la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor avea loc în puțin peste 18 luni.
Sportivii ruși și belarusi rămân excluşi de la competițiile majore într-o mare varietate de sporturi în urma unei recomandări a Comitetului Olimpic Internațional (COI), emisă în februarie din cauza conflictului din Ucraina.
Totuşi, semnale recente au indicat o modificare a poziției COI. În urma unui summit în Elveția, la începutul lunii decembrie, organizația a anunțat că va analiza propuneri ale oficialilor asiatici şi ar putea permite întoarcerea sportivilor ruși și belaruşi sub un statut strict neutru.
Președintele Comitetului Olimpic și Paralimpic al SUA, Susanne Lyons, a confirmat ulterior că organizația ei a fost printre cele care susțin această măsură.
Matitsin a descris ultimele 10 luni drept „dificile” pentru sportul rus pe fondul „sancțiunilor fără precedent”. Cu toate acestea, el a spus că situația a oferit și oportunități.
„Sunt sigur că perioada sancțiunilor și restricțiilor este, de asemenea, o perioadă de oportunităţi. Trebuie să aruncăm o privire mai atentă asupra competițiile noastre interne. Intensificăm competiția, în special pentru tinerii sportivi”, a spus Matitsin.
„Mulți dintre voi (federațiile sportive rusești) vă aflaţi sub sancțiuni, dar vă rog să nu încetaţi dialogul cu federațiile internaționale. Comunicaţi cât mai strâns și atât cât este posibil cu colegii (…). Cu siguranță vom arăta rezultatele pentru care ne pregătim activ”, a adăugat ministrul.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 02.10.2022
Internațional
Organizațiile sportive își schimbă atitudinea cu privire la sportivii ruşi
Fluxul de știri
0