Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Bancă rusească majoră lansează un nou serviciu în Iran

© Sputnik / Andranik Ghazaryan / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Noul serviciu lansat în Iran de o bancă rusească majoră va permite persoanelor fizice și companiilor din ambele țări să efectueze tranzacții transfrontaliere.
CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik, Doina Crainic. A doua cea mai mare bancă din Rusia, VTB, a lansat un nou serviciu, care va permite atât persoanelor fizice, cât și companiilor să transfere bani către și din Iran, a anunțat banca luni, potrivit RT.
VTB de stat, care a fost supusă unor sancțiuni occidentale de la sfârșitul lunii februarie, a devenit astfel primul creditor care furnizează servicii bancare Iranului, țară care se află sub restricții internaționale de zeci de ani.
Vicepreședintele Băncii, Denis Valvachiov, consideră că astfel de tranzacții vor avea cerere mare și că măsura va consolida cooperarea economică și va stimula turismul între cele două țări.
Noul serviciu va permite trimiterea într-o zi a banilor între Rusia și Iran folosind detaliile contului. Anul viitor, VTB intenționează să extindă serviciile de tranzacții cu ţările „prietenoase”, fiind numite astfel statele care nu au impus sancțiuni împotriva Rusiei.
În prezent, plățile sunt disponibile clienților băncii în peste zece state foste CIS (Comunitatea Statelor Independente) și în unele țări din Asia.
SWIFT - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2022
Rusia
Uniunea Europeană deconectează trei bănci din Rusia de la SWIFT
Fluxul de știri
0