Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Uniunea Europeană deconectează trei bănci din Rusia de la SWIFT

© Photo : SWIFTSWIFT
SWIFT - Sputnik Moldova, 1920, 14.06.2022
Abonare
Din 14 iunie, Uniunea Europeană deconectează Sberbank, Rosselhozbank și Moscow Credit Bank de la SWIFT
CHIȘINĂU, 14 iun -Sputnik. Din 14 iunie, Uniunea Europeană, ca parte a celui de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, deconectează Sberbank, Rosselhozbank și Moscow Credit Bank (MCB) de la sistemul SWIFT.
Instituțiile financiare însele au raportat că deconectarea de la acest sistem nu va avea un impact negativ semnificativ asupra activității lor - s-au pregătit pentru un astfel de scenariu.
Astfel, Sberbank a spus că activează ca de obicei și deconectarea de la SWIFT nu schimbă situația cu reglementările internaționale.
MCB a remarcat că tranzacțiile în Rusia vor continua ca de obicei, totuși, la plățile în străinătate termenii pot crește.
Rosselhozbank a mai subliniat că au fost create condițiile necesare în sistemul bancar autohton pentru a asigura funcționarea autonomă neîntreruptă.
NATO, Bruxelles - Sputnik Moldova, 1920, 13.06.2022
Internațional
Rusia a sfărâmat scutul NATO, scrie The Guardian
Fluxul de știri
0