Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ministrul agriculturii, Bolea, se află cu o delegație moldovenească în Austria

© Sputnik / Rodion ProcaVladimir Bolea
Vladimir Bolea - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2022
Abonare
Unul dintre scopurile vizitei easte familiarizarea cu cerințele privind activitatea și funcționarea instituțională pentru implementarea Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene.
CHIȘINĂU, 20 decSputnik. O delegație a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, condusă de ministrul Vladimir Bolea, se află într-o vizită de lucru în Austria în perioada 19-21 decembrie curent, potrivit serviciului de presă al acestui minister.
Scopul vizitei, precizează sursa oficială, este familiarizarea cu cerințele privind activitatea și funcționarea instituțională pentru implementarea Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene și fortificarea capacităților administrative în contextul obținerii statutului de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.
Delegația moldovenească a avut deja discuții la Ministerul austriac Federal al Agriculturii, Pădurilor, Regiunilor și Gospodăririi Apelor, unde este prezentată configurația cadrului instituțional pentru dezvoltarea, finanțarea, implementarea, monitorizarea, evaluarea și raportarea politicilor agricole în statele UE.
„În cadrul vizitei, oficialii moldoveni își consolidează cunoștințele cu privire la modul de organizare, sarcinile și responsabilitățile instituțiilor în procesul de elaborare a politicilor UE, planificarea financiară și finanțarea politicilor agricole, sistemul de control și cooperare, interacțiunea cu alte instituții relevante”, mai menționează MAIE.
Vizita este întreprinsă în contextul completării Proiectului Twinning în domeniul agroalimentar finanţat de UE „Suport suplimentar pentru agricultură, dezvoltare rurală şi siguranţă alimentară în Republica Moldova”.
magazin - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2022
Societate
Bolea: Piața rusă s-a deschis pentru 53 de producători agricoli moldoveni
Fluxul de știri
0