Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bolea: Piața rusă s-a deschis pentru 53 de producători agricoli moldoveni

© Sputnik / Miroslav Rotarimagazin
magazin - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2022
Abonare
Ministrul Agriculturii a explicat cum a negociat ANSA cu Rosselhoznadzor pentru ca agricultorii să-și poată vinde din nou producția în Rusia.
CHIȘINĂU, 13 dec – Sputnik. Piața rusă s-a deschis pentru 53 de producători agricoli moldoveni ca urmare a negocierilor la nivel de experți dintre Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și Rosselhoznadzor. Declarațiile au fost făcute de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, în cadrul unei emisiuni de la TV8.
Potrivit acestuia, discuțiile privind reluarea exporturilor de produse au început în august, când ambasadorul Rusiei a fost chemat la Ministerul Agriculturii. Potrivit lui Bolea, experții moldoveni au analizat toate cazurile de posibile încălcări ale cerințelor sanitare, care au fost anunțate de partea rusă.
„ANSA a luat acest lucru foarte în serios, au creat o comisie specială, au invitat un reprezentant al Ministerului Agriculturii din Rusia. Totul era oficial. Am inspectat depozitele”, a explicat Bolea.
Mere - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2022
Economie
Rosselhoznadzor: 3 întreprinderi din Orhei vor exporta fructe și legume în Rusia
Fluxul de știri
0