Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Importurile paralele ale Rusiei se intensifică - date vamale

© Pixabay / MichaelGaidaImport-export
Import-export - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2022
Abonare
Volumul mărfurilor furnizate Rusiei prin intermediul mecanismului de import paralel a depășit în acest an 20 de miliarde de dolari, potrivit șefului Serviciului Federal Vamal, Vladimir Bulavin.
CHIȘINĂU, 20 decSputnik, Doina Crainic. Importurile paralele, uneori numite „importuri gri”, se referă la practica în care un produs necontrafăcut este importat fără permisiunea din partea deţinătorului de proprietate intelectuală prin intermediul unor canale de livrare alternative.
Bulavin a declarat luni pentru Russia 24 TV că 2,4 milioane de tone de bunuri, în principal mașini, unelte și echipamente pentru maşini, precum și mărfuri din industria ușoară, au fost importate din mai. Acest lucru a contribuit la stabilizarea prețurilor pe piața rusă, a menționat el.
În martie, guvernul rus a autorizat retailerii să importe produse din străinătate fără permisiunea din partea proprietarului mărcii comerciale. Decizia a venit după ce mai multe mărci globale au oprit vânzările sau exporturile către Rusia din cauza presiunii din partea guvernelor lor pentru a se conforma sancțiunilor. Prim-ministrul Mikhail Mishustin a declarat că sunt necesare importuri paralele pentru a se asigura că anumite mărfuri ar putea continua să fie expediate în Rusia.
Potrivit lui Bulavin, legalizarea importurilor paralele nu a dus la o creștere a mărfurilor contrafăcute.
„Noi [serviciul vamal] am luptat și vom continua să luptăm împotriva mărfurilor contrafăcute”, a spus el, adăugând că peste 7 milioane de unități de produse contrafăcute au fost confiscate în acest an.
Vizita de lucru a lui Vladimir Putin la Minsk, unde a purtat tratative cu Aleksandr Lukașenko - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2022
Rusia
Putin și Lukașenko, mulțumiți de rezultatul tratativelor de luni de la Minsk
Fluxul de știri
0