Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Consiliul Suprem de Securitate, convocat în ședință pe subiectul securității cibernetice

© Sputnik / Mihai CarausPreședinția RM
Președinția RM  - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2022
Abonare
CSS a analizat riscurile din sistemul național de securitate cibernetică.
CHIȘINĂU, 20 decSputnik. Riscurile securității cibernetice a țării au fost subiectul principal discutat, luni, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Suprem de Securitate, convocată de președintele Maia Sandu. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a instituției Prezidențiale.
Astfel, membrii CSS au analizat modul de organizare a sistemului național de securitate cibernetică, precum și riscurile și provocările cu care se confruntă acesta.
Conducătorii instituțiilor abilitate au raportat despre acțiunile întreprinse pentru a consolida capacitățile de apărare cibernetică a statului.
De asemenea, ei au primit recomandări cum să eficientizeze procesele ce țin de securitatea cibernetică, cum să reorganizeze sistemul de monitorizare și de răspuns la atacurile cibernetice.
În cadrul ședinței CSS, s-a discutat și despre necesitatea îmbunătățirii cadrului legal care vizează acest domeniu, precum și despre felul în care poate fi îmbunătățită, în acest sens, comunicarea și cooperarea între instituțiile statului.
Vladimir Bolea - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2022
Economie
Ministrul agriculturii, Bolea, se află cu o delegație moldovenească în Austria
Fluxul de știri
0