Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Aur și argint pentru vinurile moldovenești la un concurs internațional

© Sputnik / Mihai CarausVinuri moldovenești
Vinuri moldovenești - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2022
Abonare
Vinurile moldovenești au fost apreciate cu aur și cu argint la un concurs internațional desfășurat în Israel.
CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. Vinurile moldovenești au obținut 15 medalii de aur și de argint la unicul concurs internațional de vinuri din Israel – TerraVino, ne informează serviciul de presă al ministerului de resort de la Chișinău.
„Prezent în cadrul ceremoniei de decernare a medaliilor, ambasadorul Republicii Moldova în Israel, Alexandr ROITMAN a subliniat: ”Aceste medalii reprezintă o onoare dar totodată și o mare responsabilitate pentru Republica Moldova. Vreau să vă asigur că, vinurile moldovenești sunt foarte bune și calitative și vă mai promit că vom crește performanțele vinului nostru. Atât Israelul, cât și Republica Moldova sunt producători de vin, industriile noastre vinicole se completează reciproc, sunt vinuri care deja se regăsesc pe piața israeliană, ne dorim creșterea acestui număr”, citim din comunicatul MAIA.
Participarea vinurilor moldovenești la concursul din acest an a fost posibilă datorită sprijinului Oficiului Național al Viei și Vinului din Republica Moldova.
Elizaveta Breahnă  - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2021
Republica Moldova
În ce țări sunt exportate cele mai multe vinuri moldovenești
Fluxul de știri
0