Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE, avertizată să nu transforme scandalul de corupție din PE într-o campanie anti-Qatar

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaInscripție proiectată pe un perete al clădirii Parlamentului European
Inscripție proiectată pe un perete al clădirii Parlamentului European - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Qatarul avewrtizează Uniunea Europeană: dacă va transforma scandalul de corupție din Parlamentul European într-un eveniment anti-Qatar, atunci vor „tăia gazele” țărilor europene.
CHIȘINĂU, 19 dec -Sputnik, Bogdan Duca. Explozia scandalului Qatargate în Parlamentul European riscă să aibă consecințe grave pentru toată Uniunea Europeană. Nu este vorba doar de puternica lovitură de imagine suferită de instituțiile europene, atât de ferme în a combate corupția în statele membre, dar corupte până la cel mai înalt nivel.
Consecințele pot să lovească tocmai în punctul cel mai sensibil al Uniunii Europene din acest moment: criza energetică.
Măsurile luate de Parlamentul European împotriva Qatarului, a cărui acces la legislativul comunitar ar putea fi blocat în urma unui scandal de corupţie, vor avea un „impact negativ” asupra relaţiilor cu emiratul din Golf şi aprovizionarea mondială cu gaz, a avertizat duminică un diplomat din Qatar, relatează AFP.
Joi, la Strasbourg, eurodeputaţii au votat aproape în unanimitate un text în care cer „suspendarea imediată a titlurilor de acces ale reprezentanţilor intereselor qatareze” pe durata anchetei. Decizia îi revine preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola, care a preferat o vizită oficială în România.
De asemenea, ”Qatargate”-ul are ramificații și spre Maroc, riscând să pună în pericol și așa fragilele acorduri economice cu zona Maghrebului, de care depinde alimentarea cu gaze naturale a Portugaliei, Spaniei și Franței.
Пленарная сессия Европарламента - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2022
Internațional
Corupție în Parlamentul European: nu doar Qatarul ci și Marocul ar fi implicate
Fluxul de știri
0