Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Șeful SIS s-a pomenit în centrul unu scandal fără precedent

© Sputnik / Rodion ProcaAlexandru Musteață
Alexandru Musteață - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2022
Abonare
După ce specialiștii SIS au înțeles în ce daravelă a fost băgată instituția de către cel care este azi primul responsabil de imaginea ei, au venit cu o precizare.
CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova s-a pomenit în centrul unui scandal fără precedent în istoria sa, după ce directorul instituției, Alexandru Musteață, a făcut o declarație despre o pretinsă „invazie rusească” aproape iminentă.
Federația Rusă, potrivit lui Mustață, citat de „TVR Moldova”, ar avea în plan „să invadeze și Moldovei la începutul anului 2023”.
Această declarație scandaloasă și periculoasă a tulburat puternic opinia publică din Moldova și nu numai din Moldova.
„Întrebarea nu este dacă va avea loc un nou atac pe teritoriul Republicii Moldova, ci când se va întâmpla. Va fi la începutul anului, în ianuarie-februarie, sau mai târziu, în martie-aprilie”, a declarat șeful Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Mustață pentru TVR.
„Potrivit informațiilor pe care le avem, guvernul Federației Ruse intenționează să meargă mai departe pentru a crea o legătură cu regiunea transnistreană. Și putem spune clar - da, intenționează să vină aici. Ce ne așteaptă în viitor, intențiile lor față de Chișinău, putem discuta, dar acesta este un risc real, și unul foarte mare”, a mai spus șeful SIS.
Ulterior, după ce specialiștii SIS au înțeles în ce daravelă a fost băgată instituția de către cel care este azi primul responsabil de imaginea ei, au venit cu o precizare:
„În contextul declarațiilor dl Alexandru Musteața, director SIS, pentru TVR Moldova... precizăm că directorul SIS a menționat că obiectivul Federației Ruse de a crea un coridor terestru până în regiunea transnistreană este unul valabil și azi, iar o nouă ofensivă a Federației Ruse spre această direcție ar putea avea loc în 2023. De asemenea, punerea în aplicare a acestora depinde de evoluțiile războiului din Ucraina”
Serviciul de presa al SIS le-a cerut jurnaliștilor sa adauge aceasta precizare la declarația lui Musteață. Cu alte cuvinte, SIS a rugat presa să-l ajute să repare gafa grosolană comisă de Mustață.
Protest la sediul Delegației UE la Chișinău, imagine simbolică - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2022
Politică
De râs și de plâns, sau cum se bat cap în cap argumentele de justificare a cenzurii
Fluxul de știri
0