Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De râs și de plâns, sau cum se bat cap în cap argumentele de justificare a cenzurii

© Sputnik / Rodion ProcaProtest la sediul Delegației UE la Chișinău, imagine simbolică
Protest la sediul Delegației UE la Chișinău, imagine simbolică - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2022
Abonare
Cum se bat cap în cap argumentele de justificare a cenzurii pe care le invocă Macovei și Vițu!
CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. Doi artizani ai măsurilor represive și de cenzură aplicate de autoritățile moldovenești pe piața audiovizuală spun lucruri diametral opuse despre cele șase posturi TV care s-au pomenit cu licențele suspendate.
Astfel, potrivit index.md, „persoana responsabilă de cenzura pe Facebook (interzis în Federația Rusă) în Republica Moldova, Petru Macovei, susține decizia guvernării de a închide 6 posturi de televiziune. Petru Macovei, director API, responsabil de cenzura Facebook (interzis în Federația Rusă) în Republica Moldova: „Opinia mea este că decizia este legală și perfect justificată. De ce? Pentru că aceste posturi încercau să justifice războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Pe de o parte, aceasta se făcea prin faptul că prezentării opiniei Federației Ruse în raport cu acest război i se aloca timp mai mare de emisie decât prezentării părții ucrainene. Foarte multe acțiuni ale Rusiei erau trecute sub tăcere de către aceste posturi de televiziune. Deci ele justificau și argumentau poziția Rusiei împotriva Ucrainei”.
Pe de altă parte Liliana Vițu, o altă figură implicată în represiunile contra unei părți din presă, după ce a constatat că, de fapt, materiale care ar susține poziția Federației Ruse nu pot fi observate în grila de emisie a celor șase posturi de televiziune, a declarat că ele au „dezinformat” prin faptul că au evitat tematica războiului.
Respectiv, poziția Lilianei Vițu este cel puțin clară. Rămâne o enigmă cea ce a văzut Petru Macovei. Unde anume a văzut emisiunile despre care vorbește? Nu cumva se referă la discursul războinic și periculos pentru Moldova al lui Dmitri Gordon? Sperăm că vom afla vre-odată răspunsul la această întrebare.
Consiliul Audiovizualului - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2022
Politică
Liliana Vițu: suspendarea licențelor e, de fapt, pentru ne reflectarea războiului
Fluxul de știri
0