Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Liliana Vițu: suspendarea licențelor e, de fapt, pentru ne reflectarea războiului

© Sputnik / Miroslav RotariConsiliul Audiovizualului
Consiliul Audiovizualului - Sputnik Moldova, 1920, 19.12.2022
Abonare
Vițu: ne reflectarea războiului din Ucraina este „manipulare”.
CHIȘINĂU, 19 dec – Sputnik. Președintele Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, a declarat că unele posturi de televiziune dintre cele șase cărora le-a fost suspendată licența au încălcat legea și „au manipulat” prin faptul că nu au difuzat niciun material despre războiul din Ucraina.
Cu alte cuvinte, televiziunile din Moldova, conform logicii Lilianei Vițu, au obligația să reflecte războiul din Ucraina? Iar dacă-l reflectă, atunci trebuie să știe că există doar un singur punct de vedere corect și obligatoriu pentru toți?
Afirmația Lilianei Vițu a răsunat în cadrul unei conferințe de presă susținută de dânsa luni, în cadrul căreia demnitarul a încercat să justifice suspendarea licențelor celor șase posturi de televiziune.
Fiind solicitată să răspundă la întrebarea de ce a fost sancționat și un post care, dimpotrivă, a reflectat toate declarațiile oficiale occidentale despre război, Vițu a declarat că în cazul dat e vorba deja despre o altă abordare și că ar fi vorba, de fapt, despre o serie de factori „cumulativi” care, luați la un loc, au făcut posibilă o asemenea decizie.
Vițu a invocat inclusiv aportul și competența SIS la tot ce se întâmplă la ora actuală pe piața mass-media din Republica Moldova.
Adela Raileanu - Sputnik Moldova, 1920, 18.12.2022
Politică
Deputatul Adela Raileanu, 9 observații esențiale despre închiderea celor 6 posturi TV
Fluxul de știri
0