Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Expert american: Rusia este o țară prea importantă pentru a o separa de restul lumii

© Sputnik / Natalia SeliverstovaUn bărbat cu drapelul Rusiei, pe planul secund - o vedere asupra Kremlinului de la Moscova
Un bărbat cu drapelul Rusiei, pe planul secund - o vedere asupra Kremlinului de la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 18.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia este o țară prea importantă pentru a o separa de restul lumii, a declarat expertul american în securitate Robert Farley
CHIȘINĂU, 18 dec – Sputnik. Rusia este o țară prea mare și semnificativă pentru a o izola de restul lumii. Despre aceasta scrie expertul în securitate Robert Farley într-un articol pentru 19Fortyfive.
„Rusia este importantă și mare, țările importante nu pot fi tăiate chiar așa de restul lumii”, a spus el.
Sancțiunile financiare nu i-au înghețat economia și nu au împiedicat exporturile de energie. De asemenea, măsurile restrictive nu au oprit complexul militar-industrial și nu au afectat capacitatea de apărare a armatei ruse, a specificat specialistul.
Campania de sancțiuni din SUA nu a făcut decât să perturbe lanțurile globale de aprovizionare cu bunuri și capital și a stimulat inflația în întreaga lume, scrie Farley. Potrivit expertului, în viitor, presiunea financiară asupra unor state precum Rusia și China ar putea fi o ocupație periculoasă pentru Statele Unite și aliații săi.
După ce Rusia a lansat o operaţiune specială pentru eliberarea Donbassului , ţările occidentale au impus sancţiuni împotriva Moscovei . Acest lucru a cufundat Europa într-o criză economică și energetică și a dus la creșterea prețurilor la combustibil și la alimente. Moscova a numit acțiunile Washingtonului și Bruxelles -ului drept război economic, dar a subliniat că este pregătită pentru un astfel de scenariu.
Tankere de petrol - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2022
Editoriale
Efect de bumerang: petrolului i-a fost prezis un preț de 100 de dolari pe baril
Fluxul de știri
0