Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE adoptă a noua rundă de sancțiuni anti-Rusia

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaFlagul Federației Ruse și UE
Flagul Federației Ruse și UE - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2022
Abonare
UE a adoptat al 9-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, potrivit unei declarații publicate vineri pe site-ul Consiliului European.
CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik. Noile măsuri sunt menite să intensifice presiunea asupra Rusiei și guvernului său.
Potrivit documentului, cele mai recente restricții includ noi controale la export și restricții privind mărfurile și tehnologia cu utilizare dublă, împreună cu mărfurile și tehnologia care ar putea fi utilizate în sectorul apărării și securităţii.
Măsurile vizează substanțele chimice cheie, substanţele care afectează sistemul nervos, echipamentele pentru vizibilitate nocturnă și radio-navigare, precum și echipamentele electronice și componentele IT, potrivit RT.
De asemenea, Bruxelles-ul a extins lista entităților legate de complexul militar și industrial al Rusiei, fiind adăugate încă 168 de companii care sunt acum vizate de sancțiuni sectoriale. Unele dintre entități sunt situate în Crimeea sau Sevastopol.
Autoritățile din UE și-au extins şi interdicția la export a mărfurilor și tehnologiei legate de sectoarele aviației și spațial, inclusiv a motoarelor aeronavelor și părțile lor.
Aceste restricții vor viza atât aeronavele cu pilot, cât și cele fără pilot, ceea ce înseamnă că interdicția se va aplica vânzărilor directe de motoare de drone către ţara lovită de sancțiuni și oricărei țări terțe care ar putea furniza drone.
Bruxelles-ul a mai dezvăluit un plan de înghețare a activelor altor două bănci rusești și de a include Banca Regională de Dezvoltare din Rusia pe lista entităților de stat sau controlate de stat care sunt supuse unei interdicții totale de tranzacții.
Totodată, în conformitate cu cea mai recentă decizie, alte patru canale de mass-media, printre care NTV, NTV Mir, Rossiya 1, Ren TV și Perviy Channel vor rămâne fără licențele lor de difuzare în UE.
Tankere de petrol - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2022
Editoriale
Efect de bumerang: petrolului i-a fost prezis un preț de 100 de dolari pe baril
Fluxul de știri
0