Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția lui Ilan Șor, după suspendarea licențelor celor șase posturi TV

© Sputnik / Rodion ProcaIlan Shor
Ilan Shor - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2022
Abonare
Ilan Șor susține că suspendarea licențelor celor șase posturi TV ar însemna "cel mai mare atentat la libertatea de exprimare".
CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik. Președintele Partidului Șor, Ilan Șor, a venit cu o reacție după ce aseară Comisia pentru Situații Excepționale a luat decizia de a închide șase posturi TV din țară pe perioada de urgență. Conform lui Șor, această decizie a fost luată pentru „a închide gura presei”.
"Atunci când un regim decide, în mod arbitrar, în baza unor falsuri grosolane, să închidă gura presei, este cel mai mare atentat la libertatea de exprimare. Iar toți cei care astăzi aplaudă această decizie monstruoasă de închidere a unor posturi de televiziune – jurnaliști plătiți de Occident, deputați, analiști și oameni de rând, nu conștientizează că, prin asta, încurajează tirania. Este de parcă stai la circ și vezi cum o maimuță a luat, din greșeală, o grenadă și aleargă cu ea prin tribune, iar tu, în loc să te salvezi și să oprești maimuța, râzi, aplauzi și o încurajezi. Este la fel de iresponsabil și grav. Asta înseamnă că printre susținătorii puterii nu mai sunt intelectuali și oameni cu rațiune. Cum e Tanda, așa-i și Manda", a scris Șor.
Totodată, acesta a venit și cu un mesaj către ambasadori, precizând că, încurajând tot ceea ce se întâmplă fac un deserviciu democrației.
„Ambasadorii, care încurajează acest dezmăț fără precedent în istoria țării, trebuie să înțeleagă că îi fac un mare deserviciu democrației și o imagine proastă țărilor pe care le reprezintă. Această imagine va fi greu de spălat și vor avea nevoie de zeci de ani, pentru a scăpa de rușine”, a mai adăugat Ilan Șor.
Televiziune - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2022
Politică
Șase posturi TV din țară, blocate pe perioada stării de urgență
Fluxul de știri
0