Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PSRM va merge în instanță după blocarea celor șase posturi TV și cere demisia premierului

© Sputnik / Rodion ProcaProtest PSRM în fața Parlamentului Republicii Moldova
Protest PSRM în fața Parlamentului Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2022
Abonare
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova va merge în instanță după blocarea celor șase posturi TV din țară.
CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova numește decizia Comisiei pentru Situații Excepționale de închidere a șase posturi TV din țară drept "act de samavolnicie". Reprezentanții opoziției au cerut demisia premierului Natalia Gavrilița și au spus că vor contesta decizia comisiei în instanță.
„Absolut nemotivat, încălcând grav normele internaționale și legislația Republicii Moldova, regimul Maiei Sandu epurează mass-media din țara noastră și instituie o cenzură politică totală în interesul partidului de guvernământ. Trecerea unei astfel de decizii prin CSE este un act grosolan de nihilism legal”, se arată într-un comunicat emis de PSRM.
Potrivit PSRM, „luarea unei asemenea decizii prin intermediul Comisiei pentru Situații Excepționale este o acțiune de nihilism juridic.”
„Închiderea posturilor tv de opoziție demonstrează încă o dată lașitatea, lipsa de scrupule și ipocrizia regimului de la guvernare”, scrie PSRM.
Socialiștii consideră deosebit de cinic „curățarea” câmpului informațional al Moldovei în ajunul Sărbătorilor de Anul Nou și de Crăciun.
„Partidul Socialiştilor din Republica Moldova solicită încă o dată comunităţii internaţionale să nu ignore încălcările atât de evidente ale normelor juridice democratice. A nu reacționa înseamnă complicitate. (...) Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, care conduce Comisia pentru Situații excepționale, trebuie demisă. Toate deciziile ilegale, neconstituționale ale Comisiei vor fi contestate și anulate în instanță”, mai scriu socialiștii.
Televiziune - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2022
Politică
Șase posturi TV din țară, blocate pe perioada stării de urgență
Fluxul de știri
0