Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

„Metode de cenzură totalitare”: MAE rus, despre cele 6 posturi TV blocate

© Sputnik / Nataliya Seliverstova / Accesați arhiva multimediaMAE rus
MAE rus - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2022
Abonare
Ministerul rus de Externe a calificat situația cu suspendarea difuzării a șase posturi de televiziune în limba rusă din Republica Moldova o încălcare cinică a drepturilor minorităților naționale.
CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik. Metodele de cenzură totalitare, profanarea principiului pluralismului și încălcarea cinică a drepturilor minorităților naționale din Republica Moldova au numit Ministerul rus de Externe decizia Comisiei pentru Situații de Urgență de a suspenda licențele pentru difuzarea a șase televiziuni în limba rusă din țară.
Acest lucru, în special, se precizează în declarația Ministerului rus de Externe emisă pe 17 decembrie.
„Autoritățile Republicii Moldova mențin o politică de distrugere a oricărei forme de disidență în țară, curățând spațiul informațional național de ultimele alternative prin intermediul cenzurii totalitare”, a spus MAE.
Moscova susține că autoritățile moldovenești se ascund în spatele „preocupării” pentru protecția cetățenilor.
„Prin acest demers, oficialul Chișinău, ascunzându-se în spatele unei preocupări imaginare de a-și proteja cetățenii de interpretările „insuficient de corecte” ale evenimentelor care au loc în Moldova și în lume, privează în mod deliberat milioane de locuitori vorbitori de limbă rusă de ultimele surse ale țării de conținut de știri, în limba lor preferată”, a declarat Ministerul de Externe într-un comunicat.
Departamentul atrage atenția și asupra faptului că sute de jurnaliști „din voința politicienilor care se joacă cu cenzura” au rămas în stradă.
„Considerăm această interdicție ca un act de cenzură politică fără precedent, ca o batjocoră asupra principiului pluralismului media și o încălcare flagrantă a dreptului la libertatea de acces la informație, față de care conducerea politică a Republicii își declara în mod regulat angajamentul. Având în vedere consecințele fără precedent ale implementării sale pentru partea rusofonă a populației țării, o calificăm și drept o încălcare cinică a drepturilor minorităților naționale. Cerem organizațiilor internaționale relevante să evalueze adecvat ceea ce s-a întâmplat și să ia toate măsurile adecvate pentru a remedia această situație inacceptabilă”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Afacerilor Externe.
Ilan Shor - Sputnik Moldova, 1920, 17.12.2022
Politică
Reacția lui Ilan Șor, după suspendarea licențelor celor șase posturi TV
Amintim că astăzu
Fluxul de știri
0