Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șor anunță o „pauză tehnică” în organizarea protestelor antiguvernamentale din Moldova

© Sputnik / OsmatescoProtest organizat de Partidul Șor
Protest organizat de Partidul Șor - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2022
Abonare
Liderul partidului Șor a anunțat că în viitorul apropiat formaținea sa politică va reveni la proteste active, fără compromisuri.
CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. Protestele antiguvernamentale de durată, care a fost organizate de Partidul Șor, au schimbat temporar tactica. Declarația a fost făcută de liderul formațiunii politice, Ilan Șor, în cadrul unei emisiuni la un post TV din țară.
„Acum, protestele au luat o pauză tehnică. Acest lucru este legat de mai multe lucruri. În primul rând se apropie sărbătorile de iarnă. În al doilea rând, deja toată țara a văzut fața actualei guvernări care este gata în orice moment să de-a instrucțiuni poliției să bată cetățenii și să-i aresteze”, a spus Șor.
Potrivit acestuia, partidul pe care îl conduce și-a schimbat puțin tactica, dar va reveni în curând la protestele active, care „vor duce inevitabil la demisia actualului guvern”.
Între timp, în țară ai fost deschise mai mult de 100 de puncte de informare, de către Partidul „ȘOR”. Cetățenii vor putea găsi în acestea detalii despre programul de scoatere din criză a țării, prezentat de Ilan Șor la începutul acestei luni. De asemenea, la punctele de informare oamenii pot semna în sprijinul programului investițional de 10 miliarde de euro.
Amintim că timp de câteva luni în centrul Capitalei s-au desfășurat proteste antiguvernamentale de amploare. Acestea au fost organizate de reprezentanții partidului Șor. Cei care au ieșit la protest au spus că sunt nemulțumiți de creșterea prețurilor și a tarifelor, de salariile și pensiile scăzute și de scăderea nivelului de trai. Pe durata protestelor, autoritățile nu au intrat niciodată în dialog cu manifestanții. Protestatarii au cerut demisia conducerii de vârf a țării și au cerut alegeri parlamentare și prezidențiale anticipate.
Protestul Șor de astăzi din fața Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 12.12.2022
Politică
Protest organizat de Partidul Șor la Parlament
Fluxul de știri
0