Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protest organizat de Partidul Șor la Parlament

© Sputnik / Rodion ProcaProtestul Șor de astăzi din fața Parlamentului
Protestul Șor de astăzi din fața Parlamentului - Sputnik Moldova, 1920, 12.12.2022
Abonare
Membrii și susținătorii partidului Șor au venit în fața Parlamentului să susțină "candidatura lui Ilan Șor la funcția de prim-ministru".
CHIȘINĂU, 12 dec – Sputnik. Mai mulți membri și simpatizanți ai Partidului „ȘOR”, precum și cetățeni de rând au protestata astăzi în fața Parlamentului. Manifestanții și-au exprimat nemulțumirea față de aprobarea bugetului de stat pentru anul viitor, de către miniștrii și deputații PAS, pentru că nu prevede salarii, pensii și ajutoare mai mari din partea statului.
Totodată, cei prezenți la manifestație au cerut o indemnizație unică de 10 mii de lei, conform planului investițional prezentat de Ilan Șor, săptămâna trecută. Aceștia au mai solicitat electricitate la prețul de 1,51 lei pentru un kilowatt-oră, nu de 5,91 lei; gaz la prețul de 4 lei pentru un metru cub, nu de 30 de lei; pensie minimă de 4.000 de lei; indemnizație unică de 10.000 de lei; dublarea salariilor pentru medici și pedagogi.
Totodată, manifestanții au spus că viitorul prim-ministru al țării ar trebui să fie Ilan Șor, întrucât este singurul care în stare să schimbe lucrurile în bine.
„Bugetul țării este foarte important pentru fiecare dintre noi. Ilan Șor a prezentat săptămâna trecută un program investițional ambițios. În 2015, a venit cu un plan aproape similar pentru Orhei, care a fost realizat. Moldova trebuie să fie condusă de un businessman, nu de un politician”, a precizat primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu.
Și consilierul municipal al Partidului „ȘOR” din Consiliul Municipal Chișinău, Valerii Klimenko și-a exprimat nemulțumirea de actuala guvernare.
„Tariful pentru gaz a crescut de șapte ori, de la începutul anului, iar cel pentru electricitate a crescut de patru ori. Până la venirea guvernării PAS, un metru cub de gaze naturale costa 4 lei, iar acum – 30 de lei! Un kilowatt-oră costa 1,51 lei, iar la începutul acestei luni era de 5,91 lei! Vrem revenirea la vechile tarife! Pensiile vor fi indexate cu doar 14 la sută, deși trebuiau să le indexeze cu 35 la sută. Este pentru prima dată când pensiile vor fi indexate cu mai puțin de jumătate față de cât a fost inflația. Asta înseamnă că oamenii în vârstă sunt condamnați la sărăcie, foame și frig. Moldova nu are nicio perspectivă de dezvoltare cu această guvernare. Singurele soluții sunt demisia acestei guvernări și dizolvarea Parlamentului”, a adăugat Klimenko.
Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a declarat la Congresul național al formațiunii că este gata să-și asume toată responsabilitatea pentru a renaște Moldova, să preia funcția de prim-ministru și să aducă în țară investiții de 10 miliarde de euro, pentru a o salva de la colaps.
Protest antiguvernamental la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 11.12.2022
Politică
Proteste la Chișinău, de această dată organizate de PACE
Fluxul de știri
0