Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu va discuta cu Cabinetul de miniștri despre contractul semnat cu MGRES

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2022
Abonare
Președintele Republicii Moldova a comentat contractul semnat de Guvern cu furnizorul de energie electrică MGRES:
CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. Șefa statului, Maia Sandu, are „întrebări” cu privire la condițiile în care a fost semnat contractul cu MGRES, de aceea va avea o discuție cu Cabinetul de miniștri. Despre aceasta șeful statului a spus în cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune din țară.
"Cu toții înțelegem problema prețului la curentul electric și chiar dacă o parte sau o canitate de electricitate necesară am putut să o cumpărăm în România la un preț normal, altă parte am trebuit să o cumpărăm pe piață și prețurile pe piață sunt foarte volatile, deci pot crește de la o zi la alta și din păcate aste se întâmplă, această creștere a prețurilor pentru o anumită cantitate a energiei electrice conduce neapărat la creșterea tarifului în țară și respectiv are impact asupra populației, deci cumpărarea energiei electrice la un preț mai mic, evident că este în favoarea noastră", a spus Sandu.
Președintele a declarat că nu a participat la negocieri pentru semnarea acestui contract și are niște întrebări în raport cu condițiile în care s-a încheeat.
"O să discut cu Guvernul cu prima ocazie și sigur nu a fost o comunicare promptă care să explice lucrurile din start, care să nu lase spațiu de interpretare, de acuzații și de tot felul, că s-a făcut pentru regimul de acolo sau alte acuzații care au fost aduse, deci Guvernul așa cum am scris trebuie să comunice prompt și să ofere suficiente informații, suficientă claritate pentru că securitatea energetică este un subiecte extrem de important și vizează pe toată lumea. Toată lumea trebuie să aibă încredere că această tranzacție este cea mai bună ce putea fi obținută în aceste condiții", a mai spus Sandu.
În context, șefa statului a menționat că Guvernul ar trebui să ofere oamenilor informații mai complete pentru a nu lăsa loc acuzațiilor și interpretărilor greșite.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2022
Politică
Natalia Gavrilița merge azi la Hîncești, iată scopul vizitei
Fluxul de știri
0