Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Procurorul general interimar a sesizat CSP: Care este motivul

© Photo : Consiliul Superior al ProcurorilorConsiliul Superior al Procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor - Sputnik Moldova, 1920, 16.12.2022
Abonare
Procurorul general interimar a sesizat CSP după ce i-au fost sparte conturile.
CHIȘINĂU, 16 dec – Sputnik. Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a sesizat astăzi Consiliul Superior al Procurorilor. Potrivit acestuia, i-au fost sparte e-mailul și contul de Telegram, iar mai multe conversații au fost publicate pe o pagină web.
În cadrul ședinței, de astăzi, 16 decembrie, Președinta CSP, Angela Motuzoc, a precizat că, în demersul său, Ion Munteanu precizează că diverse informații din e-mailul și din Telegramul său au fost publicate pe data de 25 noiembrie.
Potrivit lui Munteanu, din conținutul acestora s-ar fi creat percepția că ar deține prin persoane interpuse proprietăți pe care nu le-a declarat și ar gestiona din umbră anumite afaceri. Astfel, se sugerează că ar fi responsabil de fapte ce ar conține elemente de infracțiune din Codul Penal – îmbogățirea ilicită și falsul în declarații. În acest sens, procurorul general interimar a solicitat ca CSP să desemneze un procuror pentru examinarea circumstanțelor prezentate.
În urma deliberărilor, CSP a decis să-l desemneze pe Vitalie Chișca, procuror în Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, pentru examinarea acțiunilor pretins ilegale ale procurorului general interimar.
Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo. - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2022
Politică
Stoianoglo cere tragerea la răspunderea penală a lui Litvinenco și unor membri CSP
Fluxul de știri
0