Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Stoianoglo cere tragerea la răspunderea penală a lui Litvinenco și unor membri CSP

© Sputnik / Rodion ProcaProcurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo.
Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo. - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2022
Abonare
Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, a susținut joi, 8 decembrie, o conferință de presă.
CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo, a depus astăzi o cerere la Procuratura Generală, în care cere tragerea la răspunderea penală a lui Sergiu Litvinenco și a unor membri ai Consiliului Superior al Procurorilor. Acesta a prezentat drept probă discuțiile apărute în spațiul public din telegramul lui Sergiu Litvinenco, inclusiv referitoare la reținerea sa și plasarea în celulă, coordonată personal de Litvinenco.
„Nu cred că autenticitatea corespondenței lui Litvinenco mai poate fi pusă la îndoială. În unele mesaje, Litvinenco e informat că celula pentru mine deja e pregătită și îi expediază și poze cu aceasta”, a spus acesta.
Totodată, Procurorul General suspendat declară că dosarele penale intentate pe numele său ar fi inventate și motivate politic.
„Așa numita evaluare a procurorului general inițiată de președintele Maia Sandu nu este altceva decât un scenariu bine regizat. Scopul a fost înlăturarea prin orice mijloace și cu orice preț a procurorului general din funcție și subordonarea Procuraturii, dar și întregului sistem al justiției partidului de guvernământ și personal președintelui Maia Sandu”, a declarat Stoianoglo în cardul unui briefing de presă.
În context, Stoianoglo susține că Maia Sandu s-ar fi răzbunat pe el după ce ar fi scos o corespondență a fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, cu unii diplomați și reprezentanți ai ONG-urilor.
El mai afirmă că așa-numita evaluare a procurorului general inițiată de președintele Maia Sandu nu este altceva decât un scenariu bine regizat. Scopul acestor acțiuni a fost înlăturarea prin orice mijloace și cu orice preț a procurorului general din funcție și subordonarea procuraturii, dar și a întregii Justiții partidului de guvernământ și personal președintelui Sandu.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2022
Societate
Șeful Moldovagaz anunță că unele compensații nu corespund gradului de vulnerabilitate
Fluxul de știri
0