Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Zaharova a îndemnat Chișinăul să nu politizeze cooperarea bilaterală

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2022
Abonare
Reprezentantul oficial al diplomației ruse, Maria Zaharova, a îndemnat autoritățile moldovene să nu politizeze chestiunile din agenda de cooperare bilaterală.
CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik. Moscova îndeamnă Moldova să renunțe la politizarea chestiunilor ce țin de cooperarea bilaterală, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova într-un comentariu pe marginea știrii despre intenția Chișinăului de a acționa în judecată compania rusă Gazprom.
Anterior vicepremierul moldovean, Andrei Spînu, anunțase că autoritățile moldovene se pregătesc să acționeze în judecată compania Gazprom, pe care a acuzat-o de criza energetică.
„Aș vrea să îndemn încă odată partenerii moldoveni să renunțe la politizarea chestiunilor ce țin exclusiv de dimensiunea economică a cooperării bilaterale”, a spus Zaharova.
Ea a calificat comentariile lui Spînu drept lipsite de orice temei.
„A făcut-o, din câte înțelegem noi, ca o încercare de a se justifica decizia nepopulară a Chișinăului din punctul de vedere al curatorilor occidentali de a relua livrările de gaze către Transnistria în schimbul primirii de energie electrică de pe malul stâng”, a mai declarat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.
Ea a amintit că Gazprom asigură de câteva decenii securitatea energetică a mai multor țări, inclusiv a Moldovei.
Maia Sandu și Klaus Schwab - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2022
Politică
Maia Sandu a discutat cu Klaus Schwab despre situația din Republica Moldova
Fluxul de știri
0