Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu a discutat cu Klaus Schwab despre situația din Republica Moldova

© Photo : Twitter / Maia SanduMaia Sandu și Klaus Schwab
Maia Sandu și Klaus Schwab - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2022
Abonare
Maia Sandu s-a întâlnit la Geneva cu președintele executiv al Forumului Economic Mondial, Profesorul Klaus Schwab.
CHIȘINĂU, 13 dec – Sputnik. Aspecte de cooperare reciprocă și situația din Moldova au devenit principalele teme de discuție în cadrul întâlnirii președintelui țării, Maia Sandu, cu fondatorul și președintele executiv al Forumului Economic Mondial, Profesorul Klaus Schwab.
Potrivit serviciului de presă al Președinției, întâlnirea a avut loc luni la Geneva în contextul vizitei Maiei Sandu în Elveția.

„Interlocutorii au discutat despre situația din Republica Moldova și despre cooperarea necesară pentru a accelera agenda de dezvoltare a țării noastre”, se arată în comunicatul de presă.

Șeful statului i-a spus interlocutorului său că „din cauza războiului Rusiei în Ucraina, țara noastră se confruntă cu mai multe crize, cea mai acută fiind criza energetică, determinată de creșterea prețurilor la energie și de limitarea accesului la resurse”.
Sandu a vorbit, de asemenea, despre „procesul masiv de reformă” al țării, care vizează „curățarea sistemului judiciar, îmbunătățirea legislației și crearea unui mediu de afaceri favorabil care va atrage mai mulți investitori”.
Printre domeniile prioritare se numără sectorul energetic, inclusiv energia regenerabilă, IT și agricultura.
Oficialii au discutat și despre eforturile guvernării de a moderniza țara. Președinta Maia Sandu și-a exprimat convingerea că Forumul Economic Mondial este o bună platformă de cooperare în acest scop.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2022
Politică
Sandu a cerut ajutor și de la Secretarul de Stat american pentru Energie
Fluxul de știri
0