Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin a pus în fața miniștrilor ruși sarcini de importanță crucială

© Sputnik / Павел Бедняков / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2022
Abonare
Vladimir Putin a prezidat o ședință cu participarea miniștrilor, în cadrul căreia a făcut o serie de declarații importante.
CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik. Vladimir Putin a discutat cu membrii cabinetului de miniștri o serie de probleme legate de sfera social-economică. Liderul de la Kremlin a pus în fața membrilor executivului mai multe sarcini. În contextul confruntării acerbe cu Occidentul și pe fundalul acțiunilor SUA și sateliților săi de a distruge economia Rusiei, autoritățile de la Moscova au făcut o serie de schimbări fundamentale în politica internă și externă, menite să anihileze efectele negative ale atacurilor dinspre Occident.
La ședința de azi Putin a subliniat că în pofida sancțiunilor, în ultimele 10 luni schimburile comerciale ale Rusiei cu UE s-au majorat de 1,5 ori.
Pentru a stimula dezvoltarea industrială, liderul de la Kremlin a subliniat importanța ipotecii industriale.
Familiile în Rusia vor fi susținute printr-o ipotecă nouă – ipoteca familială. În afară de aceasta, statul va susține și mai mult maternitatea, familia și copiii.
În economie Rusia va pune accentul pe suveranitatea economică și tehnologică, pe suveranitatea financiară, pe dezvoltarea infrastructurii, reducerea sărăciei.
La final Putin a convenit cu miniștrii ruși să discute într-o ședință similară problemele sociale în luna februarie.
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2022
Moldova și Rusia
Zaharova a îndemnat Chișinăul să nu politizeze cooperarea bilaterală
Fluxul de știri
0