Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Guvernul promite achiziții publice mici mai eficiente și mai transparente

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaGuvenul Gavrilița în ședință
Guvenul Gavrilița în ședință - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2022
Abonare
Guvernul a aprobat un Regulament nou pentru achizițiile publice de bunuri, servicii și lucrări de valoare mică.
CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik. Potrivit serviciului de presă al Guvernului, noile proceduri ar urma să facă mai eficiente și mai transparente achizițiile publice mici.
„Regulamentul vine cu o modificare esențială a modului de inițiere a achizițiilor de valoare mică. Astfel, pentru asigurarea transparenței și concurenței loiale, autoritatea/entitatea contractantă are obligația de a iniția achiziția în cadrul Sistemului informațional automatizat „Registrul de stat al achizițiilor publice” (SIA „RSAP”). Modul de planificare, inițiere și derulare a achiziției în cadrul sistemului informațional, de asemenea, este reglementat de Regulament”, aflăm dintr-un comunicat de la Guvern.
Respectiv, „sunt introduse modificări și în privința modului de încheiere și executare a contractelor. În Regulament a fost inclusă posibilitatea ca autoritățile contractante să încheie contracte cu efectuarea plăților anticipate pentru achiziționarea mărfurilor, serviciilor și lucrărilor, cu respectarea prevederilor Legii finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale”.
Regulamentul mai stabilește și procesul de raportare a achizițiilor de valoare mică. Monitorizarea realizării achizițiilor publice de valoare mică, în baza informațiilor din SIA „RSAP”, va fi asigurată de către Agenția Achiziții Publice.
Пленарная сессия Европарламента - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2022
Internațional
Corupție în Parlamentul European: nu doar Qatarul ci și Marocul ar fi implicate
Fluxul de știri
0