Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Dacă nu a reuşit cu Schengen, România încearcă măcar la OCDE

© AFP 2023 / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX SWEDENControl pașapoarte
Control pașapoarte - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Memorandumul iniţial privind accederea Românei la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) va fi depus, joi, la Paris
CHIȘINĂU, 14 dec – Sputnik. În debutul şedinţei de guvern de miercuri, prim-ministrul a mulţumit ministerelor şi instituţiilor implicate în realizarea memorandumului.
"Mulţumesc tuturor ministerelor şi instituţiilor implicate, pentru modul în care au înţeles să îşi îndeplinească sarcinile ce le-au revenit în întocmirea şi realizarea memorandumului iniţial pe care mâine, 15 decembrie, îl vom depune la sediul OCDE de la Paris”, a declarat premierul.
El a adăugat că acesta este un demers naţional asumat încă de la începutul guvernării și că pe parcursul acestui an, în luna iunie, s-a reuşit aprobarea foii de parcurs.
”Iată că astăzi, până la finele anului, putem să anunţăm că mâine vom depune memorandumul iniţial, document foarte important, de care depinde coerenţa parcursului până la momentul derulării acelor etape de clarificare şi verificare pentru îndeplinirea standardelor OCDE. Iar în final, să putem să facem parte din rândul ţărilor care asigură 90% din volumul total de investiţii străine la nivel mondial", a spus premierul, încercând să facă astfel uitat eșecul Schengen.
Пленарная сессия Европарламента - Sputnik Moldova, 1920, 14.12.2022
Internațional
Corupție în Parlamentul European: nu doar Qatarul ci și Marocul ar fi implicate
Fluxul de știri
0