Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu a cerut ajutor și de la Secretarul de Stat american pentru Energie

© Sputnik / Rodion ProcaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2022
Abonare
Maia Sandu a discutat la Washington și cu Secretarul de Stat american pentru Energie, Jennifer Granholm, căreia de asemenea i-a cerut ajutor.
CHIȘINĂU, 6 dec – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit cu Jennifer Granholm, Secretar de Stat pentru Energie al SUA, ne anunță Președinția moldovenească printr-un nou comunicat dedicat vizitei șefului statului în SUA.
„Discuția s-a focusat pe criza energetică severă prin care trece țara noastră și felul în care SUA pot să ne ajute în depășirea ei”, precizează sursa citată, care mai notează că Sandu a vorbit și despre războiul din Ucraina și despre consecințele acestuia suportate de Moldova.
Fără a ne anunța dacă demnitarul american a promis ceva, serviciul de presă al Președinției ne mai anunță că „Maia Sandu a mulțumit pentru ajutorul de circa 80 de milioane de dolari, anunțat de SUA pentru depășirea crizei”.
De asemenea, Sandu „a menționat că avem nevoie de sprijinul partenerilor de dezvoltare pentru construirea infrastructurii care să asigure conexiunea la rețelele energetice europene, pentru diversificarea surselor de energie și dezvoltarea energiei regenerabile, precum și pentru regândirea întregului proces de producție, stocare și consum de energie. Un alt obiectiv strategic este atingerea, cât mai curând posibil, a neutralității emisiilor de dioxid de carbon, care este avantajoasă pentru mediu și contribuie la asigurarea securității energetice”.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2022
Economie
Sandu vrea mai multe credite pentru Moldova
Fluxul de știri
0