Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Rosselhoznadzor: 3 întreprinderi din Orhei vor exporta fructe și legume în Rusia

© Photo : Arhiva personală a fermierului Nicolae PascalMere
Mere - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2022
Abonare
Rosselhoznadzor a luat această decizie în urma rezultatelor negocierilor cu președintele raionului Orhei din Republica Moldova, Dinu Țurcanu.
CHIȘINĂU, 7 oct - Sputnik. Rosselhoznadzor anunță că din 7 octombrie permite furnizarea de fructe și legume a trei întreprinderi din Republica Moldova:
GT PETRU MALER
SRL LAUR MATEI
SRL RUSMILIUD
Această decizie a fost luată de agenție în urma rezultatelor negocierilor cu președintele raionului Orhei din Republica Moldova, Dinu Țurcanu, și a unei analize a situației fitosanitare din regiune.
În urma lucrărilor derulate, Rosselkhoznadzor a selectat trei întreprinderi situate în raionul Orhei, cu furnizarea de produse din care nu au fost depistate anterior obiecte de carantină.
Importurile de la trei întreprinderi moldovenești vor fi efectuate sub control consolidat de laborator. Dacă se va confirma siguranța fitosanitară a produselor importate din raionul Orhei, Rosselkhoznadzorul va examina în continuare posibilitatea extinderii listei întreprinderilor agricole.
Restricții temporare la importul de produse reglementate din Moldova au fost introduse la 15 august 2022. Motivul a fost depistarea sistematică a obiectelor de carantină pentru țările membre EAEU în legume și fructe provenite din 34 de regiuni ale țării.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2022
Politică
Poliția cere instanței de judecată să oblige Primăria să suspende protestul din Capitală
Fluxul de știri
0