Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

O mină marină a fost descoperită și distrusă în apropiere de Constanța

© Photo : Forțele Navale RomâneForțele navale române au nimicit lângă Constanța o mină marină în derivă, care, cel mai probabil, s-a desprins din locurile în care forțele armate ucrainene au minat litoralul Mării Negre
Forțele navale române au nimicit lângă Constanța o mină marină în derivă, care, cel mai probabil, s-a desprins din locurile în care forțele armate ucrainene au minat litoralul Mării Negre  - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2022
Abonare
O mină marină a fost descoperită și distrusă în apropiere de Portul românesc Constanța.
CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. Cargoul turcesc „Ahmet Kan” a anunțat autoritățile române, în dimineața acestei zile de sâmbătă, 10 decembrie, că în jurul orei 08.00 a fost observată o mină marină ce plutea în derivă, la o distanță de aproximativ 2,5 mile marine de capul digului de nord al Portului Constanța.
Autoritățile române au anunțat că în scurt timp, o navă a Gărzii de Coastă s-a deplasat la fața locului pentru a inspecta obiectul plutitor raportat, confirmând că este o mină marină, care pune în pericol siguranța navigației. Scafandrii militari au neutralizat mina prin distrugere.
Forțele Navale Române afirmă că de la începutul ostilităților din Ucraina, au fost confirmate și distruse, până în prezent, aproximativ 40 de mine marine, în bazinul vestic al Mării Negre.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2022
Internațional
Navă militară românească lovită de o mină în derivă
Fluxul de știri
0