Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Navă militară românească lovită de o mină în derivă

© Sputnik / Ильдус Гилязутдинов / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O navă militară română s-a lovit de mina pe care trebuia să o neutralizeze în largul apelor teritoriale ale Mării Negre.
CHIȘINĂU, 9 sept – Sputnik. În seara zilei de joi, 8 septembrie, dragorul maritim ”Locotenent Dimitrie Nicolescu” (DM-29), cu un echipaj de 75 de persoane la bord, a plecat în misiune după ce nava comercială GSP ”Falcon” identificase, la aproximativ 46 de kilometri în larg față de portul Constanța, o mină aflată în derivă.
Nava militară a ajuns în locul unde se găsea mina, dar din pricina intensificării vântului și unei furtuni de gradul 4 (cu valuri cu înălțimea între 1,5 și 2 metri) s-a lovit de aceasta.
Explozia care a urmat a provocat avorii importante navei, provocând o gaură de mici dimensiuni și inundarea pupei vasului militar. Din fericire, nu s-au raportat nici decese, nici răniți.
Vasul a fost tractat de către nava maritimă de intervenție „Grozavul” și a intrat în reparații.
Aceasta este a treia mină găsită în derivă de către marina militară română în apele teritoriale ale României din februarie 2022 încoace. Dacă primele două au putut fi neutralizate în misiuni militare de succes, cu a treia marinarii militari români nu au fost la fel de norocoși.
Dolari americani - Sputnik Moldova, 1920, 08.09.2022
SUA va acorda ajutor militar Ucrainei și țărilor din Europa: Moldova este în listă
Fluxul de știri
0