Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gospodăriile nu vor mai putea fi iarna deconectate de la gaze, căldură și electricitate

© SputnikCasă de locuit
Casă de locuit  - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2022
Abonare
Deconectarea consumatorilor casnici de la servicii comunale în perioada rece a anului va fi interzisă.
CHIȘINĂU, 9 dec – Sputnik. Deconectarea de la servicii locativ-comunale în perioada rece a anului va fi interzisă. Un proiect de lege în acest sens a fost înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către deputații Partidului Acțiune și Solidaritate Dan Perciun și Vladimir Odnostalco și are scopul de a reduce riscul de deconectări de la serviciile locativ-comunale a persoanelor vulnerabile.
Prevederile inițiativei legislative se extind asupra gospodăriilor casnice, în cazul în care acestora le-a fost atribuită categoria de vulnerabilitate ridicată sau foarte ridicată.
O altă condiție este ca datoria scadentă să fie executată parțial, în cuantum de 50% din suma datorată pentru perioada curentă de facturare – în cazul gospodăriilor casnice cu grad de vulnerabilitate foarte ridicată și 60% – cu grad de vulnerabilitate ridicată.
Totodată, suma cumulativă a datoriei acumulate în perioada rece a anului nu trebuie să depășească cinci mii de lei pentru energia termică și gaze naturale și 1500 pentru energia electrică.
IMAGINE SIMBOL - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2022
Societate
Anunț de ULTIMĂ ORĂ! Energia electrică s-a ieftinit
Fluxul de știri
0