Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rusia face o mare cotitură spre Est

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2022
Abonare
Autoritățile de la Moscova pregătesc pentru finele acestui an un eveniment interinstituțional care va semnala o cotitură majoră diplomatică și economică spre Răsărit.
CHIȘINĂU, 8 dec - Sputnik. Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a anunțat că în luna decembrie curent Ministerul rus al Afacerilor Externe și Ministerul rus al Economiei vor organiza un colegiu comun privind reprofilarea activităților de politică externă către Est.
Pregătirile pentru acest eveniment au loc pe fundalul inițiativelor furibunde deschise ale Occidentului de a bloca Rusia și de a-i provoca pagube. În acest context ar fi destul să amintim despre exploziile organizate de serviciile speciale ale unor state occidentale la cele două țevi ale gazoductului Nord Stream 2, sancțiunile aplicate până în pânzele albe, embargoul la petrol și la alte produse, blocarea exportului de cereale, înarmarea Ucrainei, refuzul Poloniei de a-l primi pe șeful diplomației ruse la summit-ul OSCE de la Varșovia etc.
Oficialii ruși au avertizat în repetate rânduri că nu vor accepta regulile pe care încearcă să le impună occidentalii.
Totodată, prognozele experților arată că în deceniile ce urmează cea mai mare parte a economiei globale va fi concentrată în Asia, iar China va fi un centru de primă importanță economică. Respectiv, tehnologiile din industria Chinei cu cele ale Rusiei și ale altor state din Răsărit, alături de resursele din regiunea asiatică, ar urma să încline balanța în favoarea Eurasiei.
Cereale - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2022
Economie
Expoziția Food Africa 2022 la Cairo: Rusia este prezentă
Fluxul de știri
0