Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Expoziția Food Africa 2022 la Cairo: Rusia este prezentă

© Sputnik / Miroslav RotariCereale
Cereale - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2022
Abonare
Pentru prima dată, mai mulți producători ruși au călătorit în capitala Egiptului pentru a participa la târgul internațional Food Africa.
CHIȘINĂU, 7 dec – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit Centrului de export din Rusia, evenimentul demonstrează interesul companiilor africane pentru parteneriatul cu Rusia.
Expoziția internațională, Food Africa 2022, și-a deschis porțile luni, 5 decembrie, la Cairo, Egipt. Producătorii ruși sunt prezenți acolo pentru prima dată, iar standul lor este cel mai spațios, informează Centrul de export din Rusia, citat de Sputnik France.
Printre produsele expuse sunt ulei, carne de vită și pasăre, conserve de carne și pește, făină, miere și produse de patiserie, apă minerală, ceai și cafea, potrivit unui comunicat al Centrului.
„Livrările de produse agricole și alimentare reprezintă unul dintre domeniile prioritare în cooperarea dintre Rusia și țările africane, cu potențial de creștere a volumului și de extindere a gamei de produse”, potrivit Centrului.
De altfel, standul Made in Russia prezentat la Food Africa „arată interesul companiilor africane pentru un parteneriat cu omologii lor din Rusia”.
Potrivit centrului, pe o suprafață de peste 500 de metri pătrați, aproape 20 de producători ruși expun produse de carne, ulei, pește și fructe de mare, precum și produse de cofetărie și ingrediente alimentare. Expoziţia va dura până pe 7 decembrie.
Drapelele Rusiei și UE  - Sputnik Moldova, 1920, 06.12.2022
Internațional
Ungaria: de ce UE ar trebui să anuleze sancțiunile anti-Rusia
Fluxul de știri
0