Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Ceban: au publicat bugetul național cu 4 ore înainte de dezbatere, bătaie de joc

© Sputnik / Rodion ProcaIon Ceban
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 07.12.2022
Abonare
În opinia lui Ceban, puterea este total netransparentă, odată ce Bugetul de Stat pentru anul 2023 a fost pus spre consultări publice exact pentru patru ore.
CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Primarul Chișinăului, Ion Ceban, critică dur maniera în care guvernanții adoptă bugetul țării.
„Își bat joc de noi toți!”, a scris primarul Capitalei, după ce a constatat că guvernarea a oferit public ului doar patru ore pentru a consulta proiectul de lege a bugetului pentru anul 2023 și pentru a veni cu propuneri.
În opinia lui Ceban, puterea este total netransparentă, odată ce Bugetul de Stat pentru anul 2023 a fost pus spre consultări publice exact pentru patru ore.
„Au mai rămas câteva minute pentru a veni cu propuneri, dacă cineva dorește. Nu m-ar mira dacă azi se va vota în Guvern, iar mâine în două lecturi la Parlament”, spune el.
Primarul capitalei precizează că, potrivit legii, bugetul de stat trebuie să fie consultat în termen de cel puțin 10 zile lucrătoare de la data mediatizării anunțului, iar guvernanții au publicat textul bugetului astăzi.
„Ce e cu această fugăreală, cum să procedeze toate primăriile din țară care suntem puși în fața faptului împlinit?”, se întreabă primarul municipiului Chișinău.
Vom preciza că proiectul prevede venituri bugetare de 64 de miliarde 868 de milioane de lei, cheltuieli de 83 de miliarde 195 de milioane de lei și, respectiv, un deficit bugetar de 18 miliarde 327 de milioane de lei.
Gazoductul Iași-Ungheni - Sputnik Moldova, 1920, 04.12.2022
Economie
România exportă în premieră gaz spre Republica Moldova
Fluxul de știri
0